27 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Últim dia de campanya, toca recapitular. Han estat quinze dies frenètics amb molts contactes polítics, actes electorals i molts quilòmetres per tota la geografia gironina.

L’equip electoral ha estat magnífic: En Marc, com a cap, ha dissenyat una campanya intensa en quantitat i qualitat, escollint missatges clars i aconseguint complicitats amb les nostres organitzacions locals. Tothom s’ha implicat. L’Albert, com a responsable de premsa, ha aconseguit una bona presència en els mitjans i a més ha fet tots els guions del còmic electoral. Una feina impressionant i de qualitat. La Rosana, com a coordinadora de campanya, ha portat l’agenda al dia, atenta a que no faltés res i sempre a punt per solucionar els problemes. Imprescindible. La Txell, com a responsable de la publicitat, ha coordinat les rutes de la camioneta electoral, ha distribuït tot el material entre les organitzacions. Una feina intensa. En Sidi i en Paco, han fet centenars de quilòmetres, penjant pancartes, enganxant cartells, preparant l’escenografia de cada acte, treballant de dia i de nit. En Carles, en Josep, tots han posat el seu gra de sorra per aconseguir fer arribar el nostre missatge a la ciutadania.

26 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Ahir al matí, GISA ens va donar una bona notícia: s’ha adjudicat la construcció del nou parc de bombers d’Olot. Les obres començaran el mes de gener i estarà acabat el febrer del 2012. El proper serà el de la Regió d’Emergències de Girona que es construirà a Fornells. En quatre anys haurem inaugurat i començat la construcció (ja estan en marxa els de Llançà i Camprodon) de 35 parcs nous.Al matí ha vingut en Joan Herrera a reforçar la campanya de Girona. Hem visitat el riu Ter a l’alçada de Colomers per contemplar l’augment del cabal del riu, gràcies al compromís que va adquirir el 2008, a Celrà, el conseller Baltasar, on va anunciar un pla per disminuir les aportacions del Ter a l’àrea metropolitana. I així s’ha fet.

25 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

El Barça ha guanyat, 0-3, fent un partit fluix, sense ritme. Em dóna la sensació que pensaven més en el partit de dilluns que en el d’avui. Guanyar dilluns és mitja lliga. Els grecs, molt dolents.Aquest matí hem estat a Arbúcies per visitar el Centre de l’Associació Montseny-Guilleries. Treballen per a la integració de persones amb alguna discapacitat, residents a la Selva Interior. Tenen un centre especial de treball, un taller ocupacional i un pis residencial. La direcció ens ha atès molt amablement i ens han explicat la feina que porten a terme. Centre especial de treball on fan tasques de neteja i jardineria per al municipi i per a empreses. També treballen en la restauració de mobles i ferros i construeixen utensilis de metall. En el taller ara feien l’encàrrec anual de la Fira d’Espinavell, que consta d’un penjoll de paper i roba en forma de bola de Nadal.

24 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Avui he llegit les propostes que fa CiU sobre temes de seguretat. Es resumeix en una frase: “Eliminar el llegat d’en Saura”. Genial. Un tipus que vol ser el president de la Generalitat només fa propostes per destruir. La dreta revengista vol eliminar tot allò que signifiqui progrés, tot allò que signifiqui millorar la qualitat de vida de la ciutadania, tot allò que busqui més democràcia.

22 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Durant el matí reunió de la comissió electoral per valorar la primera setmana i encarar la segona amb renovades forces i en buscar la manera per fer arribar, amb més força, el nostre missatge a la ciutadania.

A la tarda ens hem reunit amb les seccions sindicals de CCOO de l’Hospital Josep Trueta de Girona i del Santa Caterina de Salt. Ens ha acompanyat el Dr. Joan Ramon Laporte, cap del servei de farmacologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, redactor de l’informe Vilardell i gran defensor de la sanitat pública, entesa com un dret humà.

21 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Avui hem visitat el centre La Sopa de Girona. Celebren el centenari de la institució i han fet una jornada de portes obertes, durant tota la setmana, perquè els ciutadans de Girona puguin veure què s'hi fa i per a què serveix. Una visita obligada per a tots els polítics, sobretot els de la dreta (CiU i PP), per poder veure com la pobresa existeix i que s’ha de combatre, no amb la caritat, sinó oferint un servei com a resposta als drets de les persones a tenir una vida digna.DIARI DE CAMPANYA

Va ser emocionant veure ahir unes 1500 persones compromeses, animant en l’acte central de campanya celebrat al cine Urgell de Barcelona. La gent estava contenta, amb força, amb un missatge comú: cal parar els peus a la dreta i explicar les nostres propostes per una Catalunya més justa. La poesia d’en Francesc Pané, l’alegria contagiosa de l’Hortènsia i la meva intervenció varen mostrar que ICV-EUiA s’estén més enllà de l’àrea metropolitana de Barcelona.

No hi va faltar la reafirmació solidària de suport al poble saharià. Una bandera catalana i una altra del Sàhara presidien l’acte que va agrair el responsable del Front Polisari a Catalunya. Les cançons d’en Dani Flaco, ex treballador de la Seat, de Bellvitge i amb una guitarra i un cor vermells varen posar un to festiu a l’acte central.

20 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Ahir el cansament em va guanyar i no vaig poder escriure al bloc. Per fi vaig poder fer una mica de vida social i varem anar a sopar amb els amics. Ja ho trobava a faltar.Abans de sortir cap a Barcelona a participar en l’acte central al cine Urgell ( aquesta ubicació és nova!) explico la campanya d’ahir. Al matí ens varem reunir amb la Plataforma d’usuaris de Renfe Portbou-Barcelona. Un grup de gent emprenyats d’haver de suportar les incomoditats, el menysteniment i el deficient servei de Renfe, s’han constituït com a grup de pressió per millorar el servei. Han tingut alguns èxits, cosa que demostra que la ciutadania organitzada és un veritable lobi de pressió. La reunió la varem celebrar en el tren de les 7,10h que surt de Girona. Varem intercanviar propostes i varem concloure de la necessitat de potenciar el transport públic ferroviari, amb l’esperança que el traspàs de la gestió al Govern de la Generalitat significarà un canvi en rodalies i mitja distància. Cal dir que ens reconeixien la feina feta i la coincidència de propostes i solucions. Tornada en tren fins a Maçanet. Una estació tètrica i de potes enlaire per les obres.

18 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Avui he patit fred a Ripoll. A les 10 del matí estàvem a 2 graus i ens comentaven que ahir va ser pitjor, ja que arribaren al 4 graus negatius. He passat tant de fred a fora com al plató de TV Ripollès mentre gravàvem un debat electoral. Una anècdota: cada vegada que explicàvem alguna cosa positiva feta al Ripollès, el representant de CiU, l’Eudald Casadesús, replicava dient que s’havia fet gràcies a ells. Tip de tanta petulància, en Pere Vigo li ha comentat si també els de CiU eren els que havien construït el monestir de Ripoll. En Santi Vila hauria repuntat dient que ell no hi era.Al migdia m’he reunit amb sindicalistes de CCOO de diferents empreses de la comarca per valorar-ne la situació. No veien amb massa optimisme el manteniment dels llocs de treball, excepte a COMFORSA, una empresa pública que s’ha recuperat dels mals resultats del 2008 i ha tornat a contractar els treballadors que va acomiadar en un ERO temporal. I encara contractarà més gent l’any que ve. És l’avantatge d’una empresa que fabrica components de camió i que els ven a l’exterior, bàsicament mercat europeu. Com que a la resta de països, i en concret Alemanya, l’economia s’està recuperant els poden comprar a l’empresa del Ripollès.
DIARI DE CAMPANYA

Avui he gaudit perquè hem dedicat tot el dia a parlar d’educació, tema que m’apassiona i que degut al meu actual treball no puc viure tan intensament. Ens ha acompanyat la Dolors Camats, responsable parlamentària del temes educatius i que va portar tota la discussió de la Llei d’Educació que, com tothom sap, no va tenir el suport del nostre Grup.

17 de novembre 2010

Diari de campanya

Avui he començat el dia a La Jonquera (amb fred i vent), en concret a la boca sud del túnel del Pertús on he signat, com a secretari general, un conveni amb TP Ferro, la concessionària constructora del túnel, pel qual ens cedeixen un camió mixt carretera–rail per actuar en cas d’una emergència ferroviària.

L’han dissenyat els bombers de la Generalitat i és una verdadera meravella. Pot actuar dins el túnel, sobre la via, i pot anar per carretera. Cabina pressuritzada, equips de respiració, bomba d’aigua que llança 1000 litres per minut, etc. Et sents orgullós quan escoltes gent de fora reconeixent la feina dels nostres bombers. Bons professionals, amb molta dedicació, intel·ligents, intuïtius i amb formació.


 

15 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Avui ha estat un dia dur. Des de les 6 del matí fins a les 10 del vespre voltant pel país. He començat gravant el debat que es passa aquest vespre per TV3 i he acabat a Figueres en un acte a l’excel·lent i acollidor Museu del Joguet, passant per Olot i per l’Escala. Això sí, he aprofitat per dinar a casa dels meus pares.

Després del preceptiu i professional maquillatge he tingut temps per menjar una mica de fruita i cap al plató a patir fred. Allà on es passa mes fred es en el programa Els matins de TV3. És un congelador i no exagero. Els tècnics van en anorac.


El debat ha donat alguna perla, sobretot quan el representat de CiU, en Santi Vila, renegava del TGV i en Quim Nadal veia la llum (li durarà el temps que duri la campanya) i apostava pel ferrocarril (això sí, ni una referència al sistema de tren tramvia, no fos que li vingués una urticària). Es graciós escoltar en Santi Vila cada vegada que critiquem alguna posició del seu partit en l’època que governaven: contesta que ell no hi era i segons el període de referència s’excusa que anava en pantalons curts o que encara no caminava. Com si el passat no existís i CiU comences de nou.

14 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Començo el dia amb mal de coll. Mala senyal, espero que no vagi a més. Aquest temps tant variable fa que vagi tot el dia passant fred i calor.
Al matí hem estat a Roses, al mercat, repartint programes electorals i parlant amb la gent. De fet he practicat força el francès ja que una bona part dels usuaris eren del país veí. Una entrevista a la TV de Roses, atenció als mitjans i cap a Les Escaules a presentar les nostres propostes sobre model energètic.


13 de novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

Després de disfrutar del gran partit del Barça estic a punt per escriure unes ratlles sobre el treball electoral d’avui.

Hem passat el dia entre Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Palamós amb un sol empal·lidit per núvols empesos per la tramuntana. Una mica de fred i jo sense abric.

A Palafrugell hem fet un acte sobre turisme sostenible a la Llibreria Mediterrània, propietat d’en Joan Oliu, que s’ha convertit en un centre cultural molt actiu que programa exposicions, presentacions de llibres i actuacions musicals.

Hem constatat que el sector turístic és molt important al nostre país però que no gaudeix d’un futur massa pròsper si no canviem l’estratègia. De fet no hi  ha cap estratègia ni planificació per part del sector ni de les Administracions. La prova ha estat el fracàs de la commemoració dels 100 anys de la utilització del terme Costa Brava.


DIARI DE CAMPANYA

Ahir vàrem parlar tot el dia de drets socials i de la necessitat d’enfortir l’estat del benestar. A primera hora del matí vàrem anar a veure una de les instal·lacions del Grup Mifas a Vilablareix. És un centre especial de treball que aplega a més de 400 treballadors i que fa una funció imprescindible per a l’ inserció al món del treball de les persones amb discapacitats. És un referent a les comarques gironines i treballa en copisteria, en embalatges, té residències pels seus associats, pisos tutelats.
10 de novembre 2010

A la merda o tornar a la guerra

En aquesta frase es resumeix segons en Mikel Basabe, diputat basc d’Aralar, el debat en els campaments de refugiats sahrauís a Tinduf després de l’actuació assassina de l’estat marroquí en el campament de l’Aaioun en el Sàhara Occidental que ha provocat morts i ferits entre la població civil.

07 de novembre 2010

No me'n puc estar

Havia decidit no parlar de la visita del Papa en aquest bloc. Volia mostrar, amb el silenci, la meva indiferència a una visita de caire religiós.

Però com que ell no s’ha limitat ha parlar de la seva religió, sinó que ha opinat sobre les nostres lleis i les nostres relacions socials jo també faré el mateix.