23 d’abril 2010

Diari de l'Hort

Situem-nos a Els Hostalets d’En Bas, un terreny d’uns 200m2 de bona terra, com tota la de la Vall, amb una figuera, dos presseguers, dos cirerers, un pruner, un maduixer i una petita barraca de fusta per les eines. Hem passat el fred febrer i les faves ja són altes ( les vaig plantar el novembre i han aguantat gelades i nevades), cebes de Figueres, ceba tendra i alls són les primeres hortalisses plantades. A partir del mes de març comença tot a canviar: el color de la terra, l’olor, els colors, tot a punt per l’esclat primaveral.

22 d’abril 2010

Presentació

Vaig néixer a Els Hostalets d’en Bas (La Garrotxa) l’any 1959, estic casat i tinc una filla. Visc a Girona. Vaig començar la meva vida política a finals del 80 al sindicat CCOO en l’àmbit de l’ensenyament, sóc professor d’història i geografia. A l’any 1987 participo en la creació d’Iniciativa per Catalunya, com a independent d’esquerres. He estat regidor a l’Ajuntament de Girona i diputat (1995-2006) i portaveu (1999-2006) del meu grup al Parlament de Catalunya. He estat Secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del Govern d'esquerres entre el 2006 i el 2010. 
Del 2010 al 2012 he estat diputat del Parlament de Catalunya. He presidit ICV a la regió de Girona fins el 2012. Actualment sóc membre de les executives regionals i nacionals d'ICV i del seu Consell Nacional.
Des del gener del 2013 m'he incorporat a la meva tasca de professor de secundària a l'Institut de Santa Coloma de Farners.
Sempre que el meu treball m’ho permet vaig a Els Hostalets a fer allò que més em diverteix: passejar, mirar, estar amb la familia i cuidar l’hort. Aquesta activitat fa que continuï intensament relacionat amb la meva terra. Plantar, sembrar i veure com la pluja i el sol fan crèixer a poc a poc pebrots, bròquils, tomates ( amb gust de tomata), alls, cebes, patates... i, menjar-los, és un plaer intens. Tant que vull compartir amb vosaltres una mena de diari de l’hort per poder explicar setmanalment ( si la feina no ho impedeix) com va l’hort, què planto i què cullo, què sembro i què menjo.

Espero que ens divertim.